Podnikatelské prostředí v Ruské federaci. Stabilita, potenciální výhody pro ČR, vliv krize na Ukrajině - Pardíková, Barbora; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá podnikatelským prostředím v Ruské federaci od rozpadu Sovětského svazu až do současnosti, jeho základními charakteristikami a vlivem, který na něj má krize na Ukrajině. V úvodu práce je obecně definován pojem podnikatelské prostředí. Dále se věnuji důležitým reformám, které Rusko muselo podstoupit v rámci transformačního procesu a důsledkům měnové krize z roku 1997. Současný stav je rozebrán na základě makroekonomických ukazatelů a mezinárodně uznávaných žebříčků, které zkoumají podnikatelské prostředí a jeho složky v jednotlivých zemích. Druhá část práce popisuje příčiny a průběh krize na Ukrajině a postup při zavádění sankčních opatření. Dopady těchto opatření jsou hodnoceny nejen z makroekonomického hlediska, ale také z pohledu českých firem, které do Ruska vyváží své výrobky.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses