Zaměstnanecké vztahy se zahraničním prvkem - Bruzková, Nela; Soušková, Milena; Marková, Hana, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Předkládaný text diplomové práce se zabývá analýzou a přináší shrnutí problematických oblastí české právní úpravy vztahující se k zaměstnaneckým vztahům se zahraničním prvkem. Stěžejní literaturou pro tuto práci byly díla autorek P. Bouškové, Zaměstnávání cizinců a vysílání zaměstnanců a OSVČ do ciziny. 2. aktual. vyd. a L. Rytířové a J. Teperové Mezinárodní zaměstnávání, vysílání a pronájem pracovníků, 1. vydání, dále bylo nezbytné čerpat z uzavřených bilaterálních smluv a legislativy jak české, tak mezinárodní. Práce je systematizována do pěti hlavních kapitol, kdy první kapitola se věnuje právní úpravě zaměstnaneckých vztahů s cizím prvkem, druhá kapitola obsahuje analýzu migrace pracovní síly a její problematiku, třetí a čtvrtá kapitola nastiňují zaměstnanecké struktury a sociální zabezpečení. Závěrečná kapitola se věnuje migraci českých občanů do zahraničí. Jednotlivé hlavní kapitoly jsou rozděleny do podkapitol zaobírající se detailněji jednotlivými částmi hlavního tématu.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses