Medzinárodný obchod so zbraňami v kontexte globálnej finančnej krízy - Rothová, Alica; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Hlavsová, Aneta, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Táto bakalárska práca sa zameriava na medzinárodný obchod so zbraňami v 21. storočí v súvislosti s globálnou finančnou krízou v rokoch 2007-2009. Prvá časť sa venuje základnej terminológii, zákonitostiam a súčasnej regulácii so stručným popisom vývoja tohto obchodu na konci 20. storočia. V druhej kapitole práca vysvetľuje vznik, priebeh, následky krízy a prijaté protikrízové opatrenia. Tretia kapitola popisuje vývoj v období krízy v USA, Veľkej Británii, Indii a Saudskej Arábii.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses