Posouzení finančního zdraví společnosti CB Auto, a.s. - Přech, Zdeněk (2016)
Diplomová práce hodnotí finanční zdraví podniku CB Auto a.s. za pomocí metod finanční analýzy. Účelem práce je zhodnotit finanční zdraví s ohledem na rozšíření portfolia firmy o otevření nového oddělení OJETÉ VOZY Das Welt Auto Škoda Plus v Českých Budějovicích v roce 2013. Finanční analýza je aplikována na období let 2010 až 2014. Práce je rozdělena na dva bloky, na teoretickou a aplikační část. V teoretické části jsou shrnuty základní pojmy z oboru finanční analýzy a popsány jednotlivé metody. V aplikační části jsou uvedené metody aplikovány. Na základě zjištěných výsledků je zhodnoceno celkové finanční zdraví. Následně je vznesen návrh opatření, pro zlepšení situace firmy v budoucnu