Osoby se zdravotním postižením na trhu práce v ČR - Perevoščikov, Maxim; Kaczor, Pavel; Skřivanová Houzimová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou osob se zdravotním postižením na trhu práce v České republice. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy týkající se osob se zdravotním postižením z hlediska trhu práce a legislativy jejich zaměstná-vání a také jsou vysvětleny všechny nástroje státní podpory zaměstnanosti těchto osob. V praktické části se práce zabývá komparací výhod a nevýhod osob se zdravotním postižením a pomocí vlastního výzkumu mezi zaměstnavateli se snaží určit, jaké je postavení těchto osob na českém trhu práce a pokouší se navrhnout změny vedoucí ke zlepšení současného stavu
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: trh práce; osoby se zdravotním postižením; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; labor market; people with disabilities; master's theses