Postavení společnosti Emirates Airline v leteckém průmyslu a její zákaznický servis - Berger, Vít (2016)
V této práci se zabývám společností Emirates Airlines, a to především identifikací klíčových faktorů, které vedly k získání současného postavení na globálním leteckém trhu. Do založení Emirates Airlines se letecké odvětví tohoto regionu prakticky netýkalo a nebyl to tedy ani příliš zajímavý trh. Pomocí výzkumné metody případové studie v práci jsem nejprve analyzoval jak a proč byly aerolinky založeny a následně popsal unikátnost právě tohoto případu. Dílčími cíli bylo zodpovězení výzkumných otázek a potvrzení, či vyvrácení úvodních hypotéz. V závěru jsem shrnul všechny klíčové faktory a posoudil jejich unikátnost a případné limitace při aplikaci na podobné případy v leteckém odvětví.