Postavení společnosti Emirates Airline v leteckém průmyslu a její zákaznický servis - Berger, Vít; Král, Petr, 1979-; Bockstefel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
V této práci se zabývám společností Emirates Airlines, a to především identifikací klíčových faktorů, které vedly k získání současného postavení na globálním leteckém trhu. Do založení Emirates Airlines se letecké odvětví tohoto regionu prakticky netýkalo a nebyl to tedy ani příliš zajímavý trh. Pomocí výzkumné metody případové studie v práci jsem nejprve analyzoval jak a proč byly aerolinky založeny a následně popsal unikátnost právě tohoto případu. Dílčími cíli bylo zodpovězení výzkumných otázek a potvrzení, či vyvrácení úvodních hypotéz. V závěru jsem shrnul všechny klíčové faktory a posoudil jejich unikátnost a případné limitace při aplikaci na podobné případy v leteckém odvětví.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses