Trvale udržitelný rozvoj a postkonfliktní rekonstrukce. Případová studie : válka v Kosovu - Straková, Zlata; Druláková, Radka, 1973-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce v sobě propojuje teorii trvale udržitelného rozvoje s postkonfliktní rekonstrukcí a vytvořený aparát je použit na analýzu postkonfliktní rekonstrukce po válce v letech 1998 - 1999 v Kosovu. Situace je analyzována z pohledu trvalé udržitelnosti ve čtyřech definovaných složkách - ekonomické, sociální, politické a ekologické a je zkoumáno, jaký důraz je kladen na jednotlivé složky. Složky jsou analyzovány po jednotlivých fázích postkonfliktní rekonstrukce. Závěrem analýzy je, že na ekologickou složku byl v rámci postkonfliktní rekonstrukce kladen menší důraz než na ostatní složky a vývoj nebyl trvale udržitelný.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses