Hotelový management - Zemanová, Veronika (2016)
Cílem této práce je zjistit společné a rozdílné znaky mezi způsobem řízení vybraných hotelů a dále porovnat způsoby jejich řízení s převládající teorií o řízení těchto provozů. Součástí práce je analýza řízení tří hotelových provozů a jejich vzájemná komparace. Nejprve budou zjištěny informace o konkrétním způsobu řízení v každém vybraném hotelu, které budou poté aplikovány na teoretické poznatky. Výsledkem tohoto porovnání bude informace, zda způsob řízení v jednotlivých zařízeních odpovídá teoretickým znalostem a jestli se naopak dají tyto znalosti ve skutečnosti využít. Dalším krokem je porovnání jednotlivých hotelů mezi sebou a na základě výsledků, které vzejdou z této analýzy, bude navržen námět na zlepšení řízení jednotlivých hotelů