Kompetence manažera v neziskové organizaci - Krajcrová, Nikola (2016)
Tato bakalářská práce má za cíl zjistit, jak jsou jednotlivé manažerské kompetence důležité či potřebné pro samotné manažery neziskových organizací k výkonu jejich práce. První část práce se snaží objasnit pojmy management, manažer, kompetence manažera a některé souvislosti spojené s těmito pojmy. Druhá část práce je věnována anketnímu šetření, které bylo uskutečněno mezi manažery obecně prospěšných společností se sídlem v Jihočeském kraji. Cílem bylo tedy zjistit, jakou důležitost přikládají tito manažeři jednotlivým manažerským kompetencím pro výkon práce v neziskové organizaci. Výsledky šetření jsou následně porovnány s výsledky již realizovaného průzkumu, které jsou součástí publikace autorky A. Schneiderové.