Kompetence manažera v neziskové organizaci - Krajcrová, Nikola; Nový, Jan, 1966-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Tato bakalářská práce má za cíl zjistit, jak jsou jednotlivé manažerské kompetence důležité či potřebné pro samotné manažery neziskových organizací k výkonu jejich práce. První část práce se snaží objasnit pojmy management, manažer, kompetence manažera a některé souvislosti spojené s těmito pojmy. Druhá část práce je věnována anketnímu šetření, které bylo uskutečněno mezi manažery obecně prospěšných společností se sídlem v Jihočeském kraji. Cílem bylo tedy zjistit, jakou důležitost přikládají tito manažeři jednotlivým manažerským kompetencím pro výkon práce v neziskové organizaci. Výsledky šetření jsou následně porovnány s výsledky již realizovaného průzkumu, které jsou součástí publikace autorky A. Schneiderové.
Vedoucí práce: Jan Nový
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: management; manažeři; manažerské dovednosti; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; management; executives; management skills; bachelor's theses