Animační služby v České republice - Fodor, Viktor (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou animačních služeb, jako významné doplňkové služby cestovního ruchu. Úvodní část vymezuje pojem animace, přibližuje její historii a vysvětluje, které faktory ovlivňují její fungování. V další části je blíže popsána profese animátora a činnosti animačního týmu. Následně se práce věnuje analýze fungování animačních služeb ve střediscích cestovního ruchu v České republice, konkrétně v hotelech, aquaparcích, koupalištích a lázních. Na základě zjištěných nedostatků jsou v závěrečné části práce shrnuty návrhy ke zlepšení úrovně animačních služeb v tuzemsku.