Návrh udržitelného managementu krajiny v katastru Drhovice - Matúšová, Jitka (2016)
Bakalářská práce se zabývá udržitelným managementem krajiny v katastrálním území obce Drhovic. Jejím cílem je získat a vyhodnotit informace, na jejichž základě budou navržena vhodná opatření pro stabilizaci odtokových poměrů, zvýšení ekologické sta-bility a atraktivity krajiny. Jejich součástí jsou i doporučení pro způsoby hospodaření na zemědělské půdě v drahách soustředěného odtoku. Předložené návrhy vychází zejmé-na z posouzení koeficientu ekologické stability, erozní ohrožení, odvodnění a krajinný ráz. Návrhy uvedené v této práci mohou posloužit při vypracování a realizaci projektu komplexních pozemkových úprav, které v katastru Drhovice doposud neproběhly.