Návrh udržitelného managementu krajiny v katastru Drhovice - Matúšová, Jitka; Syrovátka, Oldřich; Pokorný, Pavel, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Bakalářská práce se zabývá udržitelným managementem krajiny v katastrálním území obce Drhovic. Jejím cílem je získat a vyhodnotit informace, na jejichž základě budou navržena vhodná opatření pro stabilizaci odtokových poměrů, zvýšení ekologické sta-bility a atraktivity krajiny. Jejich součástí jsou i doporučení pro způsoby hospodaření na zemědělské půdě v drahách soustředěného odtoku. Předložené návrhy vychází zejmé-na z posouzení koeficientu ekologické stability, erozní ohrožení, odvodnění a krajinný ráz. Návrhy uvedené v této práci mohou posloužit při vypracování a realizaci projektu komplexních pozemkových úprav, které v katastru Drhovice doposud neproběhly.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: environmentální management; pozemkové úpravy; management [obor bakal. práce]; management krajiny; koeficient ekologické stability; bakalářské práce; environmental management; reallocation of land; bachelor's theses