Role mezinárodních organizací při vzniku norem mezinárodního trestního práva - Mazánková, Zuzana; Kochan, Jan, 1977-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Předložená bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem mezinárodního práva trestního a vlivu, jaký na jeho vznik a fungování mají mezinárodní organizace. Jejím cílem je identifikovat způsoby, kterými nejvýznamnější mezinárodní organizace přispívají k rozvoji mezinárodního trestního práva a jeho norem, berouc v úvahu existenci mezinárodních nevládních organizací stejně jako organizací mezivládních. První část je věnována teoretickému vymezení mezinárodního práva trestního, jeho postavení v kontextu mezinárodního práva veřejného a objasnění pojmů. Další části se již věnují konkrétním organizacím a analýze jejich činnosti na poli mezinárodního trestního práva a odvětví, se kterými je provázáno.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses