Revenue management hotelového řetězce - Magnusová, Mariana (2016)
Cílem této bakalářské práce je analýza efektivnosti Revenue managementu ve vybraných hotelích hotelového řetězce CPI Hotels. Autorka prostřednictvím teoretických poznatků analyzuje komplexní metody a přístupy Revenue managementu využívaných v hotelovém průmyslu. Teoretická část souhrnně popisuje nejdůležitější fakta Revenue managementu. Druhá praktická část je zaměřená na detailnější analýzu manažérských přístupů. Hlouběji jsou analyzovány dosažené výsledky hotelů v období pěti let, které jsou taktéž porovnány s celkovým průměrem výkonosti na trhu v Praze. V návaznosti na analýzu vybraných výkonových ukazatelů a metod autorka v poslední podkapitole předkládá vyhodnocení a možné návrhy na zlepšení efektivnosti. Jednotlivé uváděné názory na zlepšení nesou především subjektivní postoj autorky, a tudíž mohou být značně limitované jejími zkušenostmi. Uvedené návrhy by mohly mít pozitivní dopad na řízení hotelu, zvýšení obsazenosti a optimalizace příjmů