Etiketa stolování - Klíma, Adam (2016)
Cílem této práce je zjistit, jak se toto téma vyučuje na vybraných středních a vysokých školách a jaká je jeho znalost mezi studenty těchto škol. Hypotézy stanovené v této práci jsou: H1: Výuka etikety stolování na Českých středních školách není obsahlá a dostatečná. H2: Znalost studentů není dostatečná. Práce se skládá s teoretické části, která se zaměřuje na definování základních pojmů jako stolování nebo etiketa a na samotné téma etikety stolování. V praktické části bude provedena analýza vybraných škol a sestaven a distibuován dotazník mezi vybrané respondenty