Tradice a náboženské svátky ve vazbě na cestovní ruch (se zaměřením na Španělsko) - Kalinová, Kateřina (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na to, jak tradice a náboženské slavnosti ovlivňují cestovní ruch v dané oblasti. Definuje cestovní ruch ve všeobecné rovině, ale i konkrétně ve Španělsku. Uvádí dosavadní vývoj příjezdového a domácího cestovního ruchu v regionu. Dále analyzuje návštěvnost vybraných měst v období vybraných slavností (náboženských i tradičních) a zkoumá potenciální vztah mezi nimi. Na závěr hodnotí význam, atraktivnost a potenciál těchto slavností pro cestovní ruch.