Inovační politika Izraele - Křivová, Petra (2016)
Cílem této diplomové práce je porozumět izraelské inovační politice a nalézt v ní inspiraci pro inovační politiku českou. První kapitola práce se zabývá definováním teoretických pojmů v oblasti inovací a nástrojů měřících jak výkonnost inovační politiky, tak konkurenceschopnost ekonomiky jako takové. V kapitole druhé je rozebrána inovační politika Izraele, její počátky, faktory podporující inovační myšlení, vládní nástroje pro podporu inovací a úspěšné inovační projekty. Závěrečná kapitola obsahuje srovnání inovačních aspektů obou zemí, zhodnocení spolupráce a nalezenou inspiraci pro ČR.