Inovační politika Izraele - Křivová, Petra; Müller, David, 1979-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této diplomové práce je porozumět izraelské inovační politice a nalézt v ní inspiraci pro inovační politiku českou. První kapitola práce se zabývá definováním teoretických pojmů v oblasti inovací a nástrojů měřících jak výkonnost inovační politiky, tak konkurenceschopnost ekonomiky jako takové. V kapitole druhé je rozebrána inovační politika Izraele, její počátky, faktory podporující inovační myšlení, vládní nástroje pro podporu inovací a úspěšné inovační projekty. Závěrečná kapitola obsahuje srovnání inovačních aspektů obou zemí, zhodnocení spolupráce a nalezenou inspiraci pro ČR.
Vedoucí práce: David Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses