Implementace a absorbční kapacita fondů EU v cestovním ruchu - Jirásková, Žaneta; Abrhám, Josef; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem diplomové práce je provést analýzu evropských fondů zaměřených na podporu cestovního ruchu v České republice a zhodnotit, do jaké míry byla Česká republika schopna tuto podporu využít. Záměrem je představit čtenářům současné možnosti využití fondů EU a zanalyzovat, jak probíhala a nadále probíhá jejich implementace do oblasti rozvoje cestovního ruchu. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje regionální politice a nástrojům skrze, které je realizována. Druhá kapitola se věnuje implementačnímu procesu fondů EU na evropské a národní úrovni, a na úrovni operačních programů. Poslední kapitola analyzuje údaje o čerpání finanční podpory na rozvoj CR v programovém období 2007-2013, a období 2014-2020.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses