Perspektívy reunifikácie Kórejského polostrova a jej možný geopolitický vplyv na región Severovýchodnej Ázie - Mlynárová, Michaela (2016)
Doposiaľ rozdelený Kórejský polostrov je azda najvýraznejším pozostatkom studenej vojny. Táto práca pozostávajúca zo štyroch častí bude mať v danom kontexte za cieľ analyzovať perspektívy reunifikácie Kórejského polostrova a to pomocou analýzy rôznych faktorov, ktoré ovplyvnili a v budúcnosti môžu ovplyvniť vývoj medzi-kórejských vzťahov, možný charakter unifikácie a následné politické dopady reunifikácie na región Severovýchodnej Ázie s dôrazom na problematický severokórejský režim.