Perspektívy reunifikácie Kórejského polostrova a jej možný geopolitický vplyv na región Severovýchodnej Ázie - Mlynárová, Michaela; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Doposiaľ rozdelený Kórejský polostrov je azda najvýraznejším pozostatkom studenej vojny. Táto práca pozostávajúca zo štyroch častí bude mať v danom kontexte za cieľ analyzovať perspektívy reunifikácie Kórejského polostrova a to pomocou analýzy rôznych faktorov, ktoré ovplyvnili a v budúcnosti môžu ovplyvniť vývoj medzi-kórejských vzťahov, možný charakter unifikácie a následné politické dopady reunifikácie na región Severovýchodnej Ázie s dôrazom na problematický severokórejský režim.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses