Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Kašík, Oldřich (2016)
Cílem diplomové práce je provedení analýzy finanční výkonnosti dvou podniků v odvětví maloobchodu na základě vybraných nástrojů finanční analýzy a její výsledky použít pro srovnání pomocí metod mezipodnikového srovnání. V teoretické části jsou představeny vybrané metody finanční analýzy a mezipodnikové komparace, které jsou využity v praktické části při zpracování finanční analýzy firem Billa a Kaufland. Vybrané poměrové ukazatele jsou následně porovnány prostřednictvím metod mezipodnikového srovnání