Podnikatelský plán - Straková, Barbora (2016)
Diplomová práce je zaměřená na teoretický popis tvorby podnikatelského plánu rozdělena na jednotlivé kapitoly, kde je plán detailně rozepsán. Součástí teoretické části je objasnění právní problematiky pronajímání nemovitostí. Vlastní zpracování plánu je zaměřené na praktickou aplikaci a je koncipováno jako návod jak začít podnikat v této oblasti. Cílem práce je sestavení plánu a pomocí finanční analýzy dokázat, zda je plán realizovatelný a ufinancovatelný. Součástí práce je analýza trhu, která je nejvíce zaměřená na chování zákazníků a analýzu konkurence. Použité analýzy vnějšího a vnitřního prostředí se zaměřují na faktory ovlivňující pozici podniku na trhu