Analýza projektu vybraného na základě vícekriteriálního rozhodování - Chovanec, Martin (2016)
Jelikož v dnešní době je velmi obtížné dělat správná rozhodnutí jen na základě vize bez výpočetních podkladů, rozhodl jsem se, že pomůžu tento problém řešit jedné české společnosti při realizaci konkrétního projektu. Prvků, které mohou ovlivnit úspěšnost celého projektu, je mnoho. Avšak pomocí použití různých modelů se pokusím minimalizovat veškeré dopady známých rizik. U výrobního podniku, který dělá především projekty na zakázku, je podstatnou částí rozhodnutí, jestli projekt přijmout nebo nepřijmout. Jelikož primárně usiluje o maximalizaci zisku, musí být pro něj tento projekt zajímavý. Tento problém zkoumám v první časti. V druhé části pak řeším analýzu projektu, který byl vybrán na základě vícekriteriálního hodnocení variant. Nakonec je celá práce implementována do skutečnosti a společnost s ní pracuje.