Analýza projektu vybraného na základě vícekriteriálního rozhodování - Chovanec, Martin; Fiala, Petr, 1949-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Jelikož v dnešní době je velmi obtížné dělat správná rozhodnutí jen na základě vize bez výpočetních podkladů, rozhodl jsem se, že pomůžu tento problém řešit jedné české společnosti při realizaci konkrétního projektu. Prvků, které mohou ovlivnit úspěšnost celého projektu, je mnoho. Avšak pomocí použití různých modelů se pokusím minimalizovat veškeré dopady známých rizik. U výrobního podniku, který dělá především projekty na zakázku, je podstatnou částí rozhodnutí, jestli projekt přijmout nebo nepřijmout. Jelikož primárně usiluje o maximalizaci zisku, musí být pro něj tento projekt zajímavý. Tento problém zkoumám v první časti. V druhé části pak řeším analýzu projektu, který byl vybrán na základě vícekriteriálního hodnocení variant. Nakonec je celá práce implementována do skutečnosti a společnost s ní pracuje.
Vedoucí práce: Petr Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses