Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Pliška, Michal (2016)
Cílem této práce je provést finanční analýzu tří srovnatelných stavebních společností a výsledky těchto parciálních analýz poté porovnat mezi sebou metodami mezipodnikové komparace. V teoretické části je nejprve popsána samotná podstata finanční analýzy, tedy proč, kdo, jak a na základě čeho finanční analýzu provádí. Také jsou představeny metody, které jsou využívány ve finanční analýze a při mezipodnikovém srovnávání. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na finanční výsledky tří vybraných stavebních společností. Závěr práce obsahuje vyhodnocení výsledků a zodpovězení v úvodu nastíněných otázek a hypotéz