Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Pliška, Michal; Jánský, Jaroslav, 1952-; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Cílem této práce je provést finanční analýzu tří srovnatelných stavebních společností a výsledky těchto parciálních analýz poté porovnat mezi sebou metodami mezipodnikové komparace. V teoretické části je nejprve popsána samotná podstata finanční analýzy, tedy proč, kdo, jak a na základě čeho finanční analýzu provádí. Také jsou představeny metody, které jsou využívány ve finanční analýze a při mezipodnikovém srovnávání. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na finanční výsledky tří vybraných stavebních společností. Závěr práce obsahuje vyhodnocení výsledků a zodpovězení v úvodu nastíněných otázek a hypotéz
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: stavebnictví; finanční analýza; podnikový management; management [obor dipl. práce]; mezipodnikové srovnání; diplomové práce; construction industry; financial analysis; industrial management; master's theses