Podnikatelský plán - Trnka, Tomáš (2016)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu pro konkrétní podnikatelský záměr, založení podniku pro výrobu a prodej sběratelských dřevěných hraček s vojenskou tematikou. Cílem práce je ověřit realizovatelnost podnikatelského záměru, zjistit návratnost investice a určit hodnotu podniku po pěti letech od zahájení činnosti. V teoretické části jsou představeny hlavní teorie z oblasti analýzy prostředí, podnikatelských a marketingových koncepcí. Metodologie popisuje především finanční analýzu jako nástroj k dosažení dílčích cílů práce a metody oceňování podniku jako nástroj k dosažení hlavního cíle diplomové práce. Všech cílů práce bylo dosaženo, byla ověřena realizovatelnost podnikatelského záměru a byla určena hodnota podniku