Podnikatelský plán - Trnka, Tomáš; Kovář, František, 1940-; Řepová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu pro konkrétní podnikatelský záměr, založení podniku pro výrobu a prodej sběratelských dřevěných hraček s vojenskou tematikou. Cílem práce je ověřit realizovatelnost podnikatelského záměru, zjistit návratnost investice a určit hodnotu podniku po pěti letech od zahájení činnosti. V teoretické části jsou představeny hlavní teorie z oblasti analýzy prostředí, podnikatelských a marketingových koncepcí. Metodologie popisuje především finanční analýzu jako nástroj k dosažení dílčích cílů práce a metody oceňování podniku jako nástroj k dosažení hlavního cíle diplomové práce. Všech cílů práce bylo dosaženo, byla ověřena realizovatelnost podnikatelského záměru a byla určena hodnota podniku
Vedoucí práce: František Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Keywords: podnikatelské projekty; finanční analýza; marketingový management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business planning; financial analysis; marketing management; master's theses