Analýza možnosti implementace Koncepčního rámce IPSAS do české účetní legislativy - Jančí, Veronika (2016)
Hlavním cílem této diplomové práce je seznámit její čtenáře s koncepčním rámcem vztahujícím se k mezinárodním účetním standardům pro veřejný sektor IPSAS. Úvod práce je věnován veřejnému sektoru jako takovému, jsou zde popsány jeho základní charakteristiky a jeho podstata vůbec. Pro snadnější pochopení dané problematiky se práce dále věnuje obecně mezinárodním systémům účetního výkaznictví, a to především mezinárodním standardům IFRS a US GAAP. Největší prostor je však ponechán hlavnímu tématu, a to Koncepčnímu rámci IPSAS. V práci se pojednává o základních principech, zásadách a požadavcích na účetní výkaznictví účetních jednotek veřejného sektoru, které upravuje právě Koncepční rámec IPSAS. Pozornost je však zaměřena i na jeho porovnání s účetní úpravou v České republice za účelem analýzy možnosti jeho implementace do české účetní legislativy.