Analýza možnosti implementace Koncepčního rámce IPSAS do české účetní legislativy - Jančí, Veronika; Svoboda, Michal, 1983-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Hlavním cílem této diplomové práce je seznámit její čtenáře s koncepčním rámcem vztahujícím se k mezinárodním účetním standardům pro veřejný sektor IPSAS. Úvod práce je věnován veřejnému sektoru jako takovému, jsou zde popsány jeho základní charakteristiky a jeho podstata vůbec. Pro snadnější pochopení dané problematiky se práce dále věnuje obecně mezinárodním systémům účetního výkaznictví, a to především mezinárodním standardům IFRS a US GAAP. Největší prostor je však ponechán hlavnímu tématu, a to Koncepčnímu rámci IPSAS. V práci se pojednává o základních principech, zásadách a požadavcích na účetní výkaznictví účetních jednotek veřejného sektoru, které upravuje právě Koncepční rámec IPSAS. Pozornost je však zaměřena i na jeho porovnání s účetní úpravou v České republice za účelem analýzy možnosti jeho implementace do české účetní legislativy.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses