Nákup a implementace Q-Andonu ve společnosti Škoda Auto, a.s. - Kellerová, Karolína Melita; Zelená, Veronika; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Bakalářská práce se zabývá popisem nákupního procesu ve vybrané společnosti Škoda Auto a.s. a následným návrhem na zvýšení efektivity, snížení nákladů a zátěže na pracovníka a nalezení úspory. Teoretická část se zabývá vymezením pojmů z oblasti nákupu a štíhlého managementu. Praktická část je uvedena představením společnosti Škoda Auto a.s., ale je zaměřena na nákupní oddělení a jeho procesy, metody a využití systémů. Pro lepší představu bude proces popsán a znázorněn na modelovém případu, který se týká nákupu a zavádění systému Q-Andon, jež spadá do oblasti zeštíhlování výroby. Závěr provází doporučení na zavedení zlepšovatelského návrhu na zlepšení současného procesu za účelem efektivity a úspory.
Vedoucí práce: Veronika Zelená
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: výrobní management; náklady práce; management [obor bakal. práce]; modelový případ; bakalářské práce; production management; labor costs; bachelor's theses