Ocenění rodinné firmy Tank ONO, s.r.o. - Janhuba, Jan (2016)
Cílem diplomové práce je ocenit společnost Tank ONO s.r.o. pro nezávislého kupujícího k datu 31. 12. 2014. Práce je složena z teoretické části, která nabízí teoretické základy k postupu oceňování, a praktické části. Praktická část ukazuje praktickou aplikaci teoretických poznatků na konkrétní podnik a je tvořena strategickou a finanční analýzou, po nichž následují generátory hodnoty a finanční plán. V závěru práce je samotné ocenění podniku, pro které byla použita jako hlavní metoda DCF Equity a doplňkově metoda kapitalizovaných čistých výnosů.