Lean Six Sigma a jeho využití v praxi - Pokorná, Pavla (2016)
Cílem této práce je podrobné seznámení s teorií manažerského nástroje Lean six sigma a prověření jeho účinnosti v praxi na konkrétním případě. Zlepšovaným procesem v této práci bylo vymáhání pohledávek po splatnosti na anglickém trhu společnosti, v rámci jednoho finančního oddělení mezinárodní firmy. Z možných nástrojů metodiky Lean six sigma byly vybrány ty nejvhodnější pro konkrétní proces a byly vybrány hlavní příčiny velkého množství pohledávek po splatnosti. Jako nejvhodnější kroky pro zlepšení procesu byly identifikovány zasílání výpisu z účtu zákazníkům, zlepšení kvality komunikace a apelování na dodržování doby splatnosti podle pravidel anglického bankovního systému. Díky metodice bylo dosaženo zlepšení parametru Sigma zkoumaného procesu