Ekonomická analýza mysliveckého práva - Hlaváček, Radim (2016)
Bakalářská práce řeší vázanost práva myslivosti na vlastnictví honebních pozemků v České republice. Cílem práce je rozdělení a popis honiteb na dva druhy podle vlastnictví honebních pozemků a následná ekonomická analýza výnosů a výdajů plynoucích z výkonu práva myslivosti v těchto honitbách. Dále je zkoumáno, jaký dopad má snížení minimální výměry potřebné pro vytvoření honitby na ekonomiku honiteb a zda by toto snížení vedlo k větší provázanosti práva myslivosti s vlastnictvím honebních pozemků. Provedený výzkum potvrdil existenci dvou druhů honiteb, které se liší jak z pohledu vlastnictví honebních pozemků, tak i výnosy a výdaji plynoucími z výkonu práva myslivosti. Rovněž ukázal, že by snížení minimální výměry honiteb zvýšilo svázanost práva myslivosti s vlastnictvím honebních pozemků. Ekonomický dopad snížení minimální výměry honiteb se nepodařilo jednoznačně určit.