Ekonomická analýza mysliveckého práva - Hlaváček, Radim; Dušek, Libor; Rod, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce řeší vázanost práva myslivosti na vlastnictví honebních pozemků v České republice. Cílem práce je rozdělení a popis honiteb na dva druhy podle vlastnictví honebních pozemků a následná ekonomická analýza výnosů a výdajů plynoucích z výkonu práva myslivosti v těchto honitbách. Dále je zkoumáno, jaký dopad má snížení minimální výměry potřebné pro vytvoření honitby na ekonomiku honiteb a zda by toto snížení vedlo k větší provázanosti práva myslivosti s vlastnictvím honebních pozemků. Provedený výzkum potvrdil existenci dvou druhů honiteb, které se liší jak z pohledu vlastnictví honebních pozemků, tak i výnosy a výdaji plynoucími z výkonu práva myslivosti. Rovněž ukázal, že by snížení minimální výměry honiteb zvýšilo svázanost práva myslivosti s vlastnictvím honebních pozemků. Ekonomický dopad snížení minimální výměry honiteb se nepodařilo jednoznačně určit.
Vedoucí práce: Libor Dušek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses