Ocenění podniku Fruko-Schulz s.r.o. - Burian, Vladislav; Strouhal, Jiří, 1980-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty podniku Fruko-Schulz s.r.o. k datu ocenění 31. 12. 2014, a to pro potřeby významného stakeholdera podniku. Diplomová práce obsahuje dvě hlavní části. Na první teoreticko-metodologickou část s vymezením pojmů, postupů a metod z řešené oblasti ocenění podniku navazuje část praktická, ve které je tento teoretický podklad využit pro samotné ocenění. Po úvodním představení podniku následuje strategická a finanční analýza. Zjišťuje se jak dosavadní stav, tak především budoucí perspektiva podniku na trhu. Následuje sestavení generátorů hodnoty a finančního plánu, z čehož nakonec vychází závěrečné stanovení hodnoty podniku Fruko-Schulz s.r.o. Základní použitou metodou je metoda DCF.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses