Finanční analýza města Uherský Ostroh na základě individuálních a konsolidovaných účetních dat - Kašpárková, Martina; Svoboda, Michal, 1983-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je provést finanční analýzu města Uherský Ostroh v letech 2012 až 2015 na základě individuálních a konsolidovaných účetních dat. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se nejdříve seznámíme se základními pojmy a charakteristikou obcí, vymezíme si jejich podstatu a specifika, dále se budeme zabývat rozpočty a rozpočtovou skladbou, finanční analýzou a pro potřeby konsolidace také základními pojmy, postupy a metodami. Na teoretickou část navazuje část praktická, kde je zpracována finanční analýza města Uherský Ostroh, a to nejprve na základě individuálních dat a posléze i z dat konsolidovaných. Závěrem práce je provedeno srovnání obou analýz a vyhodnocení hospodaření města Uherský Ostroh.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses