Dělnická strana sociální spravedlnosti - Háka, Antonín, 1974- (2016)
Dělnická strana sociální spravedlnosti je nejvýznamnější krajně pravicovou stranou v České republice. Tato práce se zabývá analýzou jejího ideově politického zakotvení s důrazem na pojetí národa a postoj k politickému systému a charakteristikou jejího vývoje. První dvě kapitoly jsou věnovány především analýze vývoje předchůdkyně: Dělnické strany, která ve třetí fázi své existence převzala německý národní socialismus od Národně demokratické strany Německa. V rámci převzetí této ideově politické koncepce přešla na pozice bílého evropanství, které je novodobým árijstvím. Druhé dvě kapitoly obsahují analýzu ideově politických postulátů Dělnické strany sociální spravedlnosti, která pokračuje ve spolupráci s Národně demokratickou stranou Německa a v přebírání jejích postojů a strategií. Základem identity je pro Dělnickou stranu sociální spravedlnosti bílé evropanství, které je společné všem původním evropským národům. Neslučitelnost některých jejích postojů a návrhů s hodnotami zastupitelské demokracie z ní dělá antisystémovou stranu.