AGENDA-SETTING MÉDIÍ : STANOVUJÚ MÉDIÁ RELEVANTNOSŤ POLITICKÝCH ZOSKUPENÍ? - Zeman, Martin (2014)
Diplomová práca analyzuje schopnosť médií nastolovať nimi vybranú problematiku a tým ovplyvňovať relevantnosť politických zoskupení a následne samotný výber tvorcov hospodárskej politiky. Práca vychádza z predpokladu racionálnej ignorácie a predpokladu, že volič si vyberá možnosť, ktorá má reálnu šancu byť zvolená. Hypotézou práce je, že samotná relevantnosť politického zoskupenia je pre voliča determinovaná práve médiami. Empirický výskum je založený na voľbách do Poslaneckej snemovne Českej republiky v roku 2013.