AGENDA-SETTING MÉDIÍ : STANOVUJÚ MÉDIÁ RELEVANTNOSŤ POLITICKÝCH ZOSKUPENÍ? - Zeman, Martin; Ševčík, Miroslav, 1958-; Pečinková, Ivana, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práca analyzuje schopnosť médií nastolovať nimi vybranú problematiku a tým ovplyvňovať relevantnosť politických zoskupení a následne samotný výber tvorcov hospodárskej politiky. Práca vychádza z predpokladu racionálnej ignorácie a predpokladu, že volič si vyberá možnosť, ktorá má reálnu šancu byť zvolená. Hypotézou práce je, že samotná relevantnosť politického zoskupenia je pre voliča determinovaná práve médiami. Empirický výskum je založený na voľbách do Poslaneckej snemovne Českej republiky v roku 2013.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses