Porovnání metod získávání zaměstnanců v podmínkách českého trhu práce. Headhunting versus recruitment. - Hnízdilová, Petra (2015)
Teoretická část této práce popisuje obor personální politiky se zaměřením na problematiku vyhledávání zaměstnanců. Práce je zaměřena na práci headhuntingových společností v porovnání s prací personálních agentur. Cílem mé práce je ověřit, zdali je možné stanovit situace, ve kterých je efektivnější použít metodu přímého systematického vyhledávání a kdy naopak metodu klasického náboru zaměstnanců. Ve své práci rozebírám nejen řízení lidských zdrojů obecně, ale i fungování personálních oddělení firem s odkazem na personální marketing. Práce je také doplněna o praktické poznatky a v závěrečné části je popsán výsledek dotazníkového šetření.