Přeshraniční spolupráce v Euroregionu Nisa - Mrázková, Ivana; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Jetmar, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá přeshraniční spoluprací v Euroregionu Nisa. Přeshraniční spolupráce patří mezi nejzajímavější formy regionální kooperace. Teoretická část mapuje definice základních pojmů, historické kořeny přeshraniční spolupráce, její vývoj a význam v regionální politice Evropské unie, vývoj euroregionů a možnosti financování přeshraniční spolupráce v České republice. Praktická část je zaměřena na přeshraniční spolupráci v Euroregionu Nisa, který je nejstarším euroregionem u nás. Pozornost je věnována převážně projektům realizovaným v oblasti cestovního ruchu. Vybraný euroregion má velmi vhodné přírodní a kulturněhistorické předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu. Cílem je zhodnocení kooperace v cestovním ruchu v rámci přeshraniční spolupráce v programovacím období 2007-2013.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses