Stanovení hodnoty Pixelfield, s.r.o. - Vaněček, Lukáš (2015)
V diplomové práci se věnuji problematice ocenění společnosti. V úvodní a teoretické části představuji základní postupy dostupné z čerpané literatury při oceňování podniku. V druhé části práce pak aplikuji a analyzuji zjištěné poznatky na společnost podnikající v oboru IT a marketingu. Mým cílem je stanovit hodnotu, resp. cenu, za kterou by bylo možné podnik prodat a konfrontovat tuto hodnotu s realitou, tzn. s reálnou částkou, kterou jsou investoři dnes ochotní nabídnout. Dále užiji i jiné přístupy k oceňování podniku, které v praxi často nacházejí využití a opět zjištěné konfrontovat s reálnými možnostmi.