Přístupy podnikatelů k delegování jako podmínce růstu firmy - Říhová, Monika; Lukeš, Martin, 1976-; Procházka, David Anthony; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá delegováním práce v malých, rychle rostoucích firmách. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké přístupy k delegování uplatňují podnikatelé v růstové fázi podniku. V teoretické části jsou popsány relevantní teoretické koncepty, jako je růst podniku, lidské zdroje ve firmě, analýza času práce podnikatele a delegování práce. Jsou zde prezentovány výsledky realizovaných zahraničních výzkumů, které slouží jako východisko pro vlastní šetření. V metodické části jsou specifikovány použité metody a postup kvalitativního výzkumu, kritéria výběru vzorku respondentů a následně postup analýzy dat. Empirická část zkoumá vzorek 12 podnikatelů a prezentuje výsledky šetření. Zahrnuty jsou i názory 97 podřízených jednotlivých podnikatelů. Výsledky výzkumu ukazují, že podnikatelé přistupují k delegování nesystematicky a často nevyužívají potenciál této manažerské techniky, i když by to vedlo k prospěchu dalšího rozvoje firmy.
Vedoucí práce: Martin Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses