Post BEPSový svět převodních cen - Sadilová, Michaela; Frýzek, Libor; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem diplomové práce je analyzovat dopady BEPS včetně Country-by-Country reportingu jak na prostředí podniků, tak na oblast daňové správy. V teoretické části je popsána důležitost iniciativy BEPS v oblasti převodních cen včetně jeho aktualizovaného balíčku, Akce 8-10. Druhá část se věnuje popisu a komparaci současného nastavení převodních cen v zemích Visegrádské 4 a Německu. Poslední kapitola se věnuje analýzám současného stavu převodních cen, kauzám nadnárodních korporací jako je Google a Starbucks, na kterou navazují kapitoly analyzující možné výhody a nevýhody, jež vyplynou z nového výkazu CBCR.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses