Komparace ekonomických reforem v Československu a NDR v šedesátých letech 20. století - Vochozka, Jan (2015)
Práce se věnuje ekonomickým reformám v Československu a v Německé demokratické republice v 60. letech 20. století a jejich dopadu na hospodářský, politický i sociální vývoj společnosti. První část práce je zaměřena na Československo a základní předpoklady a teoretické základy reforem až po tzv. Šikovu reformu, která byla ukončena v roce 1968. V druhé části jsou pak reformní snahy v NDR přímo srovnávány s reformami v Československu a jejich celkovým dopadem na budoucí vývoj obou socialistických států. Závěr práce pak hodnotí přínos reforem a jejich uskutečnění v praxi.