Komparace ekonomických reforem v Československu a NDR v šedesátých letech 20. století - Vochozka, Jan; Szobi, Pavel, 1983-; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce se věnuje ekonomickým reformám v Československu a v Německé demokratické republice v 60. letech 20. století a jejich dopadu na hospodářský, politický i sociální vývoj společnosti. První část práce je zaměřena na Československo a základní předpoklady a teoretické základy reforem až po tzv. Šikovu reformu, která byla ukončena v roce 1968. V druhé části jsou pak reformní snahy v NDR přímo srovnávány s reformami v Československu a jejich celkovým dopadem na budoucí vývoj obou socialistických států. Závěr práce pak hodnotí přínos reforem a jejich uskutečnění v praxi.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses